Damast je prirodni materijal, koji je još od davnih vremena bio poznat kao dobar izbor za posteljinu. Reč je o čistom prirodnom pamuku, koji se ne koristi samo za pravljenje posteljine već i u druge svrhe. Damast je prepoznatljiv po svojoj punoći i gustini materijala.

Posteljina napravljena od damasta, kao i drugi materijali od damasta, često su protkani različitim geometrijskim oblicima, šarama i prugama, a prisutan je i karakteristični sedefasti sjaj u istoj boji kao i materijal.

Važno svojstvo posteljine od damasta jesto to što se materijal od koga je posteljina napravljena može održavati i mašinskim pranjem na visokoj temperaturi, pri čemu ne dolazi do promene svojstava. Posteljina ostaje ista i više desetina godina, što je još jedan od razloga zašto je ova posteljina čest izbor prilikom kupovine posteljine.

Zbog takvih svojstava materijala, posteljina od damasta je veoma zahvalna za peglanje, ukoliko je ono uopšte i potrebno. Jer, uz malo pažnje kod sušenja, damast posteljina ne mora uopšte da se pegla!

Inače, damast posteljina se odlično prilagođava promeni temperature i vlage, tako da i u hladnim i toplim periodima godine, vaša koža može slobodno i nesmetano da diše, čime se obezbeđuje miran san.

Damast posteljina se može naći u ponudi na našem tržištu, dostupna je u više boja i dezena, tako da možete uklopiti vašu posteljinu sa drugim elementima enterijera. U paketu obično dolazi: jorganska navlaka, čaršav i jastučnica.

 

Posteljina od damasta je sinonim za kvalitetnu posteljinu, pa ako želite najbolje potražite posteljinu od damasta.