Sve je češća primena dekorativnih tapeta u uređivanju enterijera. Istraživanja u svetu su pokazala da je porast upotrebe tapeta skočio u odnosu na upotrebu boja, koja je opala. Zahvaljujući tapetama može se vrlo brzo i lako promeniti izgled prostorije.

Dva najvažnija faktora u donošenju odluke prilikom odabira dekorativnih tapeta jesu boja i dizajn. Kvalitet i cena su važne prilikom razmatranja ponuda, ali mnogo manje u samoj kupovini. Sve što možete da zamislite u vašem enterijeru mogu vam pružiti tapete: počev od boje, dezena, posebnih efekata... Postoji puno stilova i rešenja - od mekih, cvetnih dezena i klasičnih šara, do vibrirajućih boja i tekstura koje daju moderan izgled.

Tapete svojom teksturom, bojom i dezenom zidu daju trodimenzionalnost. Zid sa tapetom se ističe čak i kada se radi o diskretnom ili svetlom dezenu. Postoje reljefne tapete koje se mogu bojiti različitim bojama dajući posebne efekte. Kvalitet reljefnih tapeta omogućava da ih možete ponovo molerisati, tj. promeniti im boju.

Posebna vrsta tapeta je namenjena za korišćenje u kupatilima i kuhinjama. Tapete su od vinila i prikladne su za prostore u kojima postoji direktan kontakt sa vodom. Imaju veliku trajnost, lako se peru i otporne su na vodu!

Za one kojima je to bitno mogu se naći i tapete od ekološkog papira proizvedene od najkvalitetnijeg drveta koje zadovoljavaju ekološke standarde.

Ako jednostavno ne možete da odolite velikom izboru boja i dezena tapeta, slobodno kombinujte više dezena. U tom slučaju birajte modele iz iste kolekcije ili kombinujte s jednobojnim neutralnim dezenima. Pri odabiru boja za zidove, pored tapeta, birajte nijanse koje se nalaze na željenoj tapeti.