Mnogi ljudi imaju svoj omiljeni jastuk. Neki vole običan ravan jastuk, drugi malo krupniji i ispunjeniji, neki vole anatomski jastuk. S obzirom da najbolji jastuk za vaš san možda nije onaj na koji ste navikli, potrebno je neko vreme probati bilo koji novi jastuk, da bi videli da li vam baš taj odgovara.

Prvo što treba da odredite jeste koji je vaš najčešći način spavanja. Da li spavate na leđima, sa strane ili na stomaku. Način na koji spavate je veoma važan u određivanju odgovarajućeg jastuka. Oni koji najviše spavaju sa strane treba da potreže jastuk koji obezbeđuje da glava i ramena budu u pravilnom položaju koji ne krivi vrat.

Ako imate problema za bolovima u vratu ili leđima, anatomski jastuk je verovatno ono što vam treba.

Razmotrite takođe i veličinu jastuka, jer mnogi jastuci dolaze u raznim veličinama.

Mnogi će pomisliti da je kupovina dobrog jastuka skupa investicija, to ne mora da znači da će pravi jastuk za vas, onaj koji vama najviše odgovara, biti najskuplji. Zato je važno da odredite vaš stil spavanja i potreba pre nego krenete u kupovinu jastuka.

Sledeći navedene savete u ovom tekstu i imajući u vidu vaš način spavanja, na pravom ste putu da izaberete savršeni jastuk za vaše potrebe koji će u kombinaciji sa kvalitetnom posteljinom biti savršen spoj za kvalitetan san.